پیشوایان معصوم از سوره حمد به «ام الکتاب» تعبیر کرده اند. زیرا کل سوره های قرآن شرحی است به آنچه در سوره حمد مطرح شده است.
ادامه...
در طرز بیان نیز سقراط طریقه خاصى داشته چون معتقد نبود که استاد باید مطالب را تحقیق کرده و کامل نموده به شاگرد تلقین کند بلکه باید از شاگرد سؤال کرده و با او مکالمه و مباحثه نماید تا خود شاگرد به فکر خود به کنه مطلب علمى برسد و خودش فکور و محقق شود.
ادامه...
چه میشود اگر ایران تروریستهای فرانسوی که مردم بیگناه فرانسه را میکشند، پناه دهد؛ به آنها اجازهی برگزاری همایش در تهران بدهد؛ از حقوق تروریستیشان! در قبال دولت فرانسه که میخواهد با آنها برخورد کند، دفاع کند؟
ادامه...
کان رسول الله یقبل الحسن و الحُسین، فقال عیینة و فی روایة غیره الأقرع بن حابس: أنّ لی عشرة ما قبلت واحداً منهم قط، فقال: من لا یَرْحَمْ لا یرخم، وفى روایة حفص الفَراء: فغضب رسول حَتٰی التمِع لونة و قال للرجل: إن کان اللَّهُ قَدْ نزع الرحمة من قلبک فما أصنع بک؟ من لم یرحم صغیرنا و لم یُعزز کبیرنا فلیس منا
ادامه...
از امیرمؤمنان سلام الله علیه نقل شده است:.... و أما التی من أخلاق قوم لوط فالجلاهِقُ و هو البَندُق و الخَذفُ و مضغُ العِلک وإرخاء الازارخَیلاءَ و حَلُ الأَزرارِ مِنَ القَباءِ و القمیص.
مهره بازی، تیله بازی، جویدن سقز، پوشیدن لباسی که آدمی را انگشت نما می کند و گشودن دکمه های لباس خصلتهایی از اخلاق قوم لوط است.1
ادامه مطلب....
هنگامی که پیامبر صلی الله علیه و آله ومردم از خاکسپاری سعدبن معاذ بازگشتندپرسیدند:ای رسول خدا با سعد کاری کردی که با هیچکس دیگری نکردی جنازه اش را بدون ردا و کفش مشایعت کردی؟فرمود:فرشتگان بدون کفش و ردا در تشیع او حاضر شدندومن به آنان تاسی کردم .گفتند:یکبارسمت راست تابوت و بار دیگر سمت چپ آن را گرفتی!
ادامه...
تقدم خانواده بر دیگران
رسول خدا صلی الله علیه وآله فرمود:قال إذا أعطى الله أحدَکُم خیراً فلیبدأ بنفسه و أهل بیته هرگاه خدا به یکی از شما خیری عطا کرد، ابتدا خود و خانواده اش را از آن بهره مند سازد.1
در فرهنگ اسلامی اولویت و تقدم خانواده یک اصل به حساب می آید وروایات فراوانی بر آن دلالت دارند.
ادامه...
گفتند: فردی در خانه اش به لهو و لعب و گناه و فحشا مشغول است. نگفت به این مرکز فساد حمله کنید و شلاقشان بزنید... گفت خانه و حریم شخصی خودش است. به شما ربطی ندارد با چشمان بسته وارد شد و بعد از خارج شدن از منزل دوباره چشمانش را باز کرد و گفت من چیزی ندیدم.
ادامه...
امام على (ع) در مقابل سؤال کفار راجع به خداوند به زیبایی جواب دادند وهم ضعف و عدم درک ما از وجود خداوند را شرح دادند.
سؤال کفار از امام على(ع):
در چه سال و تاریخى خدایت به وجود آمد؟
امام فرمود ؛ خداوند وجود داشته قبل از بوجود آمدن زمان و تاریخ و هرچیزى که وجود داشته.
کفار گفتند چه طور میشود؟
ادامه...