شنبه, ۱۲ دی ۱۳۹۴، ۱۱:۴۲ ق.ظ
azadeahmad
داشتن اخلاق خوش، انسان را به مقام کسانی میرساند که روزها روزهاند و شبها مشغول نماز و عبادت؛ بهترین شما خوش اخلاقها هستید ، که با مردم میجوشند و (با خوش برخوردی و اخلاق خوش و روی گشاده و تواضع) با همه سلوک میکنند. ای ابوذر!انسان بد اخلاق - تا اخلاق خود را خوب نکند - دایم از خدا دور میشود؛ با خانواده خود و همسایگان و هر کس از مردم که با شما معاشرت و سرو کار دارد، با خوش اخلاقی رفتار کنید، تا خداوند درجات عالی بهشت را به شما بدهد.
بازگو کردن عیوب دیگران ، یکی از رذائل اخلاقی است که همواره موجب سقوط انسانها می شود .واین در حالی است که انسان می تواند عیب برادر دینی خود را با زبانی نرم ، به او هدیه کند .
قرآن در این زمینه می فرماید:
(یَأَیهُّا الَّذِینَ ءَامَنُواْ لَا یَسْخَرْ قَوْمٌ مِّن قَوْمٍ عَسىَ أَن یَکُونُواْ خَیرًا مِّنهُمْ وَ لَا نِسَاءٌ مِّن نِّسَاءٍ عَسىَ أَن یَکُنَّ خَیرًا مِّنهُنَّ وَ لَا تَلْمِزُواْ أَنفُسَکمُْ وَ لَا تَنَابَزُواْ بِالْأَلْقَابِ بِئْسَ الاِسْمُ الْفُسُوقُ بَعْدَ الْایمَان )
اى کسانى که ایمان آوردهاید! نباید گروهى از مردان شما گروه دیگر را مسخره کنند، شاید آنها از اینها بهتر باشند. و نه زنانى زنان دیگر را، شاید آنان بهتر از اینان باشند .
و یکدیگر را مورد طعن و عیبجویى قرار ندهید و با القاب زشت و ناپسند یکدیگر را یاد نکنید.
بسیار بد است که بر کسى پس از ایمان نام کفرآمیز بگذارید. (حجرات-۱۱)
۹۴/۱۰/۱۲
۰
۰
azadeahmad