جمعه, ۲۷ آذر ۱۳۹۴، ۰۴:۳۲ ب.ظ
azadeahmad
انسانها در این دنیا مسافرانی هستند که مقصد شان آخرت است. عمر انسان مانند آن قطار سریع السـیـری اسـت کـه بـه سـرعت می گذرد و این دنیا به منزله ایستگاه که به انسانهای مسافر، فـرصـت انـجـام کـارهـای خـویـش را می دهد تا برای خود، برای راهی طولانی که در پیش دارند تـوشه ای برگیرند تا فردا پشیمان نشوند. پس باید مراقب بود و از فرصتها استفاده کرد و از تـبـاه شـدن عـمـر و اسـتـعـداد جـلوگـیـری نمود. بـه قول سعدی:
- کاشکی قیمت انفاس بدانندی خلق
- تادمی چند که مانده است، غنیمت شمرند
در اسلام، ارزش عمر بستگی به ایمان، عمل صالح، بندگی خدا و اخلاق نیکو دارد. اگر کسی عـمـرش را در راه تـحصیل ایمان و معرفت، بندگی خدا و کسب اخلاق انسانی، صرف کند، از وقت خود خوب استفاده کرده و در این صورت، از ضرر و خسران در امان مانده و سعادتمند خواهد شد.
امیرمؤمنان علیه السلام فرمود:
اِنَّ عُمْرَکَ مَهْرُسَعادَتِکَ، اِنْ اَنْفَدْتَهُ فی طاعَه رَبِّکَ (شرح غرر الحکم، آمدی، ج۲، ص۴۹۹.)
هـمـانـا عـمـرتـو، مـهـریـه سـعـادت و خـوشـبـخـتـی تـوسـت بـه شـرط آنـکه، در طاعت و بندگی پروردگارت، تمام کنی.
حدیث داریم: «الْقَلْبُ حَرَمُ اللَّهِ فَلَا تُسْکنْ حَرَمَ اللَّهِ غَیرَ اللَّهِ»(جامعالأخبار، ص185) قلب و روح شما حرم خداست دل شما خانه خداست پس غیر از خدا کسی را در آن راه ندهید مثل پادگان ارتش که غیر از ارتشی را در آن راه نمیدهند ولی برخی مواقع میبینیم تنها کسی که در دل برخی نیست خدا و یاد خداست.
قرآن میفرماید: «لا ینْفَعُ نَفْساً إیمانُها» انعام/158 زمانی می آید که انسان هر چه هم ایمان بیاورد فایده ندارد و دیر شده است. فرعون در دریا وقتی گرفتار شد گفت ایمان میآورم «آمَنْتُ» یونس/90 خدا میفرماید «آلْآنَ وَ قَدْ عَصَیتَ قَبْلُ وَ کنْتَ مِنَ الْمُفْسِدینَ» یونس/91 یعنی حالا «وَ قَدْ عَصَیتَ قَبْلُ» چون پای چوبه دار خیلیها خوبی میکنند.
شما یک روز مواظب عمر خود باشید البته مواظب بودن به این معنا نیست که تفریح نکنید بلکه بدین معناست که وقت خود را به بطالت نگذرانیم ولی ما وقتی کار نمیکنیم برایمان روز خوبی است.
کسی میگفت میدانی دلیل خوبی مسافرت چیست؟ و سه دلیل برای آن میشمارد: 1- نمازش نصفه است. 2-خوراک دو برابر است. 3- و کار هم خبری نیست. و از سبک بودن کار لذت میبرد.
قرآن میفرماید: گروهی رفاه طلب هستند و وقتی میگوییم بروید جنگ. «لَوْ کانَ عَرَضاً قَریباً وَ سَفَراً قاصِداً لاَتَّبَعُوک» توبه/42 یعنی اگر راه نزدیک باشد میآیند ولی اگر دور باشد خیر. و قرآن خیلی از کسانی که عمر خود را بیهوده میگذرانند انتقاد میکند.
در جایی میفرماید: «أَلْهاکمُ التَّکاثُرُ» تکاثر/1 شما را تکاثر و سرشماری مشغول کرده است درشان نزول این آیه خاطرهای نقل میکنند که دو گروه اختلاف پیدا کرده بودند که کدام گروه بیشتر است و فامیل الف از فامیل ب بعد از سرشماری باخت و فامیل الف حاشا کرد و گفت زنهای حامله باید دو نفر حساب شوند و باز هم سرشماری کردند و باخت و باز گفت بیشتر ما مردهاند و در قبرستان هم مردهها را باید سرشماری کنیم و وقتی رفتند قبرهای پدرشان را هم بشمارند آیه نازل شد: «أَلْهاکمُ التَّکاثُرُ حَتَّى زُرْتُمُ الْمَقابِرَ» تکاثر/2-1 یعنی اینقدر مست و مشغول هستید که رفتهاید استخوان های پدرانتان را بشمارید.
۹۴/۰۹/۲۷
۰
۰
azadeahmad