شنبه, ۲۱ آذر ۱۳۹۴، ۱۱:۳۵ ب.ظ
azadeahmad
- افراد در مراتب ایمان و شخصیت گوناگون هستند.
-
امام صادق(ع) میفرماید: «الایمان حالات و درجات و طبقات و منازل» ؛ «ایمان در افراد حالات گوناگون و درجات و نیز مراحل و مراتب مختلفی دارد»اصول کافی ج 2، ص 38.
- بنابراین نمیتوان از همگان انتظار عالیترین هدف را داشت. برای کودک ابتدایی نمیتوان توضیح داد که اگر تحصیل علم را ادامه دهد، در آینده از شخصیتها و رجال برجسته خواهد شد و چه بسا قدرت علمی او ماه و اختر را تسخیر کند؛ بلکه کودک را با تشویق و احیاناً با تهدید باید وادار به درس و مدرسه کرد.
-
مخاطبان قرآن نوعاً طبقه متوسط مردماند؛، اگرچه در قرآن حکیم در بطون، ظرایف، لطایف و اشاراتش به افراد ویژه و نخبگان توجه دارد. اما اکثریت همانند دانشآموزان کلاس اول ابتداییاند که باید دستشان را گرفت و پا به پا برد تا شیوه درست عبادت را بیاموزند و اگر آموختند، مییابند که تنها خداوند شایسته پرستش است: (ایاک نعبد) .
- وَ قَالَ علیه السلام إِنَّ قَوْماً عَبَدُوا اللَّهَ رَغْبَةً فَتِلْک عِبَادَةُ التُّجَّارِ وَ إِنَّ قَوْماً عَبَدُوا اللَّهَ رَهْبَةً فَتِلْک عِبَادَةُ الْعَبِیدِ وَ إِنَّ قَوْماً عَبَدُوا اللَّهَ شُکراً فَتِلْک عِبَادَةُ الْأَحْرَار؛
- امام علی علیه السلام می فرماید: گروهی خدا را برای چشم داشت، می پرستند و این پرستش بازرگانان است. گروهی او را از روی ترس عبادت می کنند و این عبادت بردگان است، و گروهی او را سپاسمندانه می پرستند و این پرستش آزادگان است»(نهج البلاغة، ص 510، حکمت 237)
- اگر خدا را بخاطر ترس از جهنم و یا رفتن به بهشت بپرستیم؛ در اصل، منافع خودمان را لحاظ کرده ایم. گرچه این نوع عبادت هم مورد عنایت و مقبول شرع است؛ ولی بهترین نوع عبادت این است که عبادت به انگیزه های شخصی نباشد. چون خداوند لایق عبادت است، پرستش شود.
۹۴/۰۹/۲۱
۰
۱
azadeahmad