درست است که وقتی اتفاقی مانند آنچه در فرودگاه جده رخ می دهد دستگاه دیپلماسی وارد روند پیگیری می شود و با احضار سفیر یا کاردار و تشکیل پرونده مربوط، موضوع را در سطح بالا پیگیری می کند اما اتفاقات سابق مانند بدرفتاری ها با حجاج در فرودگاه و داخل شهرهای مدینه و مکه و حادثه تصادف کارمند مست سفارت عربستان در تهران و ... نشان می دهد که این روندها شاید نمی تواند چندان بر رفتار سعودی ها موثر باشد و به اقدامی دیگر نیاز است.
با توجه به این مقدمه جای طرح این سوال است که آیا ادامه اعزام عمره گزاران در شرایطی که احترام و حتی امنیت جانی و اخلاقی آنان در خطر است کاری درست است ؟ آیا ایران نمی تواند ضمن در نظر گرفتن ملاحظات فقهی با محدود کردن یا تعطیلی موقت عمره به این کشور بفهماند منابع درآمدش همیشگی نیست؟ این مطالبه البته مسبوق به سابقه هم بوده است؛ جایی که امام خمینی (ره) پس از کشتار بی رحمانه حجاج توسط آل سعود در حج خونین سال 66 حج واجب را تعطیل کردند، یا جایی که پیش از انقلاب آیت ا... صدر در واکنش به اعدام ناجوانمردانه یک ایرانی در عربستان یک سال حج را حرام اعلام کردند.
پ ن:مطلب بالا برگرفته از سایت پارس است. نکته مهم در این بین این است که آیت الله مکارم شیرازی سال هاست که بر تحریم حج عمره تاکید می کنند از این باب که بی احترامی شرطه های عربستانی از حد گذشته است. ولی ضرر اقتصادی عمره به دلیل صرف دلارهای ارزشمند کشورمان در کشور وهابی هیچ گونه توجیهی ندارد. به یکی از دوستانمان که تا به حال دو مرتبه به عمره رفته گفتم پول عمره ای که دادی، باعث پر شدن خشاب تروریست داعشی می شود.